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Showing posts from July 19, 2020

The history of Peruvian grilled chicken

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The history of Peruvian grilled chicken Cultural heritage and gastronomic identity   Jorge Yeshayahu Gonzáles-Lara, Grilled chicken is a cultural icon of Peruvian gastronomy, which originated in the 1950s in the Chaclacayo district of Lima. The original version of the dish consisted of chicken cooked in the wood embers of the carob tree, marinated only with salt, served with fries and tasted with hands. Grilled chicken is the most consumed dish in Peru and has been internationalized since the mid-20th century by the opening of "pollerías" in different cities of the world, by Peruvians residing abroad.   Origins and History   The origins are in the particular cooking of the grilled chicken and the preparation made by a cook under the shade of the pepper trees of an orchard in the farm of Santa Clara in Chaclacayo gave rise to the Chicken a la Brasa. The one who really has to be credited with the origin of the recipe for the dish is to the cook who worked at R...

La historia del pollo a la brasas peruano

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La historia del pollo a la brasas peruano Patrimonio cultural e identidad gastronómica Jorge Yeshayahu Gonzáles-Lara, El pollo a las brasas es un icono cultural de la gastronomía peruana, que se origina en los años 1950 en el distrito de Chaclacayo, en la ciudad de Lima. La versión original del plato consistía en el pollo cocido en las brasas de leña del árbol algarrobo, marinado solo con sal, servido con papas fritas y degustado con las manos. El pollo a la brasas es el plato de mayor consumo en el Perú y se ha internacionalizado desde mediado del siglo XX mediante la apertura de “pollerías” en distintas ciudades del mundo, por parte de los peruanos residentes en el exterior.   Orígenes e Historia   Los orígenes están en la particular cocción del pollo a las brasas y la preparación realizada por una cocinera bajo la sombra de los molles arboles de pimienta de una huerta en la hacienda de Santa Clara en Chaclacayo se dio origen al Pollo a la Brasa. A quien se deb...